This website requires cookies to provide all of its features. By using our website, you agree to our use of cookies - Learn more - Hide this message

Brandweer

Toen in 1989 de Bescherming Burgerbevolking opgeheven werd, namen de regionale brandweerkorpsen de rampenbestrijding over. Het materieel werd grondig vernieuwd, gekozen werd voor haakarmbakken, ingericht per soort calamiteit, identiek per regionaal corps. Reddingsmateriaal werd zoveel mogelijk in bakken verpakt, gestapeld in rolcontainers. Engels verwierf de order voor deze bakken en hun interieurs. Hierdoor werd onze bak de standaard voor de Nederlandse brandweer. Dankzij het winnen van een vergelijkbare tender in Lyon in 2006, is onze bak ook begonnen aan een opmars in Frankrijk.

brandweer bakken

Veel korpsen hebben een uniforme inrichting van hun wagens waardoor het personeel van ieder korps blind de benodigde spullen in een container van een ander korps kan vinden. Stress is onvermijdelijk bij rampenbestrijding, maar naar de nodige gereedschappen zoeken is verspilde energie. Engels voorziet de bak van een opdruk, label of etiket zodat de concentratie bij het verrichten van de taak blijft. En daar gaat het om.

Aangezien reddingsoperaties niet altijd ver vantevoren gepland kunnen worden, moet het materiaal te allen tijde gereed staan. Door het aanbrengen van een staartverzegeling na het vullen van een materiaalkoffer of interventiekit, kan in één oogopslag worden waargenomen of deze compleet is. Dit kan van levensbelang zijn!

Download de brochure 'bakken in openbare dienst' voor meer informatie over ons uitgebreide assortiment kunststof bakken voor de brandweer. 

Ademluchtflessen-bak

Een echte special voor de brandweer is onze ademlucht/persluchtcilinder-bak, stapelbaar met andere euronorm stapelbakken.

Naar producten

Spatwaterdichte deksels

Koffers en bakken met spatwaterdicht deksel, zodat officiële papieren mee de wagen op kunnen.

Naar producten

Verzegelingen

Door het aanbrengen van een staartverzegeling na het vullen van een materiaalkoffer of interventiekit, kan in één oogopslag worden waargenomen of deze compleet is.

Naar producten

Kunststof kratten

In veel voertuigen vind je de zogenaamde “aanvalskratten” waarin een team de meest noodzakelijke spullen meeneemt naar de plaats van actie.

Naar producten

Inhoud reddingscontainer voor vervoer per vliegtuig.

Het materiaal moet te allen tijde gereed staan. Door het aanbrengen van een staartverzegeling na het vullen van een materiaalkoffer of interventiekit, kan in één oogopslag worden waargenomen of deze compleet is.

Naar verzegelingen
Copyright © 2022 Engels. All rights reserved.