This website requires cookies to provide all of its features. By using our website, you agree to our use of cookies - Learn more - Hide this message

Insectenteelt

Door de groei van de wereldbevolking en de toenemende welvaart neemt de vraag naar eiwitten sterk toe. Insecten, en in het bijzonder de larven van insecten, zijn in potentie een efficiënte en krachtige eiwitbron voor onder meer de voedingsmiddelenindustrie, als alternatief voor de gangbare dierlijke eiwitten. Vooral de kweek van meelwormen, krekels, black soldiers flies en sprinkhanen is kansrijk. De diertjes zitten vol eiwitten en andere waardevolle voedingsstoffen.

De kweek van insecten is arbeidsintensief en daardoor én door de relatief hoge voerkosten erg duur. Door opschaling en automatisering moet de kostprijs kunnen zakken en deze agrarische tak veel kansen gaan bieden.

Engels levert en ontwikkelt diverse bakken om de kweek van diverse insecten te verbeteren en te optimaliseren. Enkele groeimarkten zijn;

  • meelwormen
  • krekels
  • pieren

Meelwormteelt

Voor de teelt van insecten worden diverse bakken van Engels ingezet. Bij meelwormen zijn het vaak de bekende lage E-line bakken van 600 x 400 x 70 mm.

Krekelteelt

Bij de krekelteelt worden er diverse Engels palletboxen, bakken en bakjes gebruikt.

Wij hebben voor de eierlegbakjes een speciaal vacuümgevormd 2 delig bakje ontwikkeld met een ingelijmd roostertje, zodat de krekels hum eitjes in de potgrond kunnen leggen. Wanneer deze eitjes “geoogst” worden, dan gaan ze in E-line bakken, die voorzien zijn van een ruw hellend vlak en een opening in de bodem, geplaatst. Deze zeer jonge en kleine krekels, ook wel pinheads genoemd, kruipen na het uitkomen door de opening in een E-line bak die eronder staat.

Deze E-line bakken worden omgekiept in grote palletboxen die ook door Engels geleverd zijn. De deksels worden gebruikt om een natuurlijke habitat voor de krekels te creëren. Dan begint de cyclus weer van begin af aan en worden de oudere krekels verkocht.

Pierenkweek

Voor de kweek van pieren hebben wij een speciale rotatiegevormde bak ontworpen, die zowel een positieve invloed heeft op de kweek als op de handling.

Case: Van der Vleuten

Krekelteelt

Bij de krekelteelt worden er diverse Engels palletboxen, bakken en bakjes gebruikt. Daarnaast hebben we voor de eierlegbakjes een speciaal vacuümgevormd 2 delig bakje ontwikkeld.

Case: De Jong VOF

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen of wilt u onderzoeken wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Neem dan contact met ons op.

Contact

Stapelbare bakken

Duurzame, sterke bakken met uitgebreid programma aan accessoires, zoals vakverdelingen, deksels, sloten, handgrepen. Onze montage afdelingen maakt het voor u op maat.

Naar producten
Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.