This website requires cookies to provide all of its features. By using our website, you agree to our use of cookies - Learn more - Hide this message

Recycling

Onze visie op duurzaamheid en circulair ondernemen:

Het lineaire (consumptie)model is pure verspilling, Binnen ons bedrijf leven we al lang in een circulaire economie! Kijk naar de grondstoffen, arbeid en energie die gepaard gaan met het produceren van nieuwe kunststof producten – om vervolgens bij de volgende verandering vaak op de afvalberg te belanden. Waarom circulariteit? Ons credo: Stop met het creëren van afval en laten we inzetten op maximaal hergebruik van materialen. Laten we met z’n allen zorgen dat de waarde van wat we hebben gecreëerd maximaal uitgeput wordt.

WEEE inzameling

Sinds februari 2003 is er een nieuw wereldwijd publiekprivaat initiatief gestart om het vraagstuk rond elektrisch en elektronisch afval (WEEE) aan te pakken. Grote hightech fabrikanten werken samen met recycling/renovatie bedrijven om deze kostbare grondstoffen te verzamelen voor hergebruik en zo het milieu te beschermen tegen vervuiling.

Engels werkt samen met inzamelaars in heel Europa aan de cradle-to-cradle filosofie. Zo leveren we verschillende soorten opvouwbare palletboxen in Frankrijk en Portugal voor het inzamelen van TL-buizen en spaarlampen. En is Engels, samen met Wecycle, verantwoordelijk voor de introductie van de felgroene bakken voor electr(on)ische appaten en spaarlampen. 

Accu's en batterijeninzameling

Ook voor de inzameling van batterijen en accu's heeft Engels diverse inzamelmiddelen, waaronder de herkenbare batterijboxen, batterijkokers en accupalletboxen. Voor inzamelaar Sita Suez leveren we deze inzamelmiddleen voorzien van opdruk van hun logo. Al uw bijzonder afval op één punt verzamelen is wel zo overzichtelijk. Engels biedt hiervoor diverse opbergsystemen.

Branchespecifieke afvalstromen

Iedere branche heeft te maken met haar branche eigen reststoffen. Zo loont het voor drukkerijen om snijafval van hoogwaardig papier te recyclen (palletboxen met DIN opnamesysteem), en distributiecentra en andere werkplekken waar veel verpakkingsmateriaal voorkomt, wordt folie - metaal - hout - karton apartgehouden. Ook chemisch afval komt overal vrij. Zaken als olie, inkten en oplosmiddelen horen niet in gewone vuilverbrandingsinstallaties en nog veel minder op de stort of in het riool. Voor het apart houden ervan leveren wij onze milieuboxen en UN gecertificeerde opslag- en transportbakken uit onbreekbare, milieuvriendelijke kunststof. 

TL-buizen en spaarlampen

Engels werkt samen met inzamelaars in heel Europa aan de cradle-to-cradle filosofie met het inzamelen van TL-buizen en spaarlampen.

Lees verder

Electr(on)ische apparaten

Engels werkt samen met inzamelaars in heel Europa aan de cradle-to-cradle filosofie met het inzamelen van electr(on)ische appaten en spaarlampen.

Lees verder

Accu's en batterijen

Ook voor de inzameling van batterijen en accu's heeft Engels diverse inzamelmiddelen, waaronder de herkenbare batterijboxen, batterijkokers en accupalletboxen.

Lees verder

Chemisch afval

KCA (Klein Chemisch Afval) als olie, inkten en oplosmiddelen horen niet in gewone vuilverbrandingsinstallaties en nog veel minder op de stort of in het riool.

Lees verder
Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.