This website requires cookies to provide all of its features. By using our website, you agree to our use of cookies - Learn more - Hide this message

Ziekenhuis logistiek

Zoals bij veel grote instellingen is logistiek een belangrijk onderdeel van het bedrijfsproces. En in ziekenhuizen in het bijzonder. Zoeken of misgrijpen naar medische middelen verhoogt de werkdruk van het personeel en kan tot onwenselijke situaties leiden. Daarnaast heb je in ziekenhuizen vaak te maken met bijzondere transporten, zoals medische instrumenten, monsters, of persoonsgebonden medicatie. Engels heeft jarenlange ervaring in het combineren van een goede kunststof bak met allerlei accessoires, zodat deze zich leent voor het gebruik in specifieke situaties. Enkele speerpunten van onze expertise zijn:

  • gekoeld vervoer
  • veilig vervoer
  • interne verpakkingen

Gekoeld vervoeren


bloedbuisjes bak

GMP (de grondslag voor veilig produceren) en GDP (norm voor veilig distribueren van medicijnen) schrijven beide gekoeld vervoer voor. Weliswaar hoeven niet alle medicijnen koud bewaard te worden, maar van de transporteur mag niet verlangd worden dat hij over deze specifieke vakkennis beschikt.

Om distributie en opslag conform de veiligheidsvoorschriften mogelijk te maken levert Engels een serie isothermische extern transportbakken o.a. voor het huis-aan-huis bezorgen van de ApotheekZorg en voor het transport van bloedbuizen aan Sanquin.

De buitenkant is van taaie slagvaste kunststof, de binnenkant van koude en hittebestendig geëxpandeerd polypropyleen, een eenvoudig te reinigen materiaal dat perfect isoleert. Indien de bak voorzien is van een koelelement blijft de temperatuur onder normale vervoersomstandigheden de eerste 24 uur onder de 6° Celsius. Een kunststof barrière tussen koelelement en inhoud voorkomt dat deze nat wordt door condens. 

Interne verpakkingen


cytostatica bakbak voor spuiten

Met maatwerk interieurs en geschikte labelling en verzegeling maken we van iedere kunststof bak een geschikte productdrager voor bv. spuiten of cytostatica. Zo hebben we de afgelopen jaren verschillende oncologie afdelingen voorzien van een speciale “cytostaticabak” en leveren we bakken voor het transport van orthopedische producten aan DePuy.

De cytostaticabak kan eenvoudig worden afgesloten door middel van een deksel met gepatenteerde sluitingen. Met een labeldrager kan de medicatie per persoon klaargemaakt worden en kunnen de patiëntgegevens duidelijk op het deksel vermeld worden zodat verwarring wordt voorkomen. De gegevens zijn makkelijk te verwijderen, zonder dat dit stickerresten nalaat.

Veilig vervoeren


persluchtflessenkarHet intern transport van persluchtflessen naar de verschillende afdelingen is een dagelijkse handeling die niet geheel zonder risico is. Vaak gebeurt dit in minder veilige omstandigheden. Engels ontwierp een kar waarin persluchtflessen op een veilige manier vervoerd kunnen worden. Per kar kunnen 18 persluchtflessen vervoerd worden in 3 verschillende diameters. De flessen worden op hun plaats gehouden door speciaal op maat gemaakte inserts. Van elke insert worden 2 exemplaren aangeleverd, zodat het mogelijk wordt om op de flessenbehoefte van het ogenblik in te spelen.

rescuekoffer verzegeling

Ook voor het controleren van de interventie-uitrusting heeft Engels een eenvoudige oplossing. Door het aanbrengen van een "staartverzegeling” na het vullen van kar of tas, kan je in één oogwenk zien of deze nog volledig is, wat van levensbelang kan zijn. De staartverzegelingen hebben een unieke nummering, waardoor registratie mogelijk wordt en de kwaliteit van het aanvullen geborgd wordt.

Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.