This website requires cookies to provide all of its features. By using our website, you agree to our use of cookies - Learn more - Hide this message

Ziekenhuisafval

Ziekenhuizen, verpleeghuizen, klinieken, laboratoria, praktijken, bejaardencentra, apotheken: allemaal plekken waar specifiek afval vrijkomt. Deskundig beheer van klinisch afval is van vitaal belang voor elke organisatie die gevaarlijk afval produceert. Strenge wetgeving is van kracht om schade aan het milieu en de gezondheid van personeel en organisatie te voorkomen.


Regelgeving rondom medisch afval

In het ADR (internationale wetgeving voor vervoer gevaarlijke stoffen) en de EURAL (Europese Afvalstoffen Lijst) maakt men onderscheid tussen “niet nader gespecificeerd ziekenhuis afval” en afvalstoffen met een serieus, bekend besmettingsrisico.

De eerste groep vormt de bulk van het afval. Ongespecificeerd ziekenhuisafval is afval dat afkomstig is van de medische behandeling van mensen, dieren of van biologisch onderzoek, waarbij de aanwezigheid van infectueuze stoffen miniem is. Dit afval valt onder de UN 3291 regelgeving met bijbehorende verpakkingsinstructie P621. Dit type ziekenhuisafval dient door gespecialiseerde bedrijven of speciale afdelingen van afvalverwerkingsbedrijven afgevoerd en verbrand te worden. Al onze dozen en vaatjes zijn goedgekeurd voor dit type afval. 

Zorg voor kostenbesparing en veiligheid. Engels Logistiek deelt graag haar kennis! 

Internationale regelgeving staat in plaats van afvalverbranding, ook sterilisatie toe, een vele malen goedkoper alternatief. Na sterilisatie is er geen sprake meer van speciale regelgeving en mag het afval normaal verbrand of gestort worden. Tot het zover is, valt deze afvalstroom wel degelijk onder de “Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen” ook op het eigen terrein van het ziekenhuis. Engels biedt u logistieke oplossingen zodat uw organisatie volgens de wetgeving, klinisch afval op een correcte manier afhandelt, segregeert, opslaat en vervoert. 

Engels Logistiek levert een UN gekeurd systeem voor het afvoeren van klinisch afval, gebaseerd op het gebruik van stevige zakken en 4-wiel containers. Hierdoor is het in veel gevallen niet meer nodig te werken met dure eenmalige verpakkingen, maar volstaan zakken (zakken kosten hooguit 5% van de prijs van vaatjes). De bijbehorende afvalzakken zijn op voorgeschreven wijze bedrukt en er zijn zakkensluiters en sterke en eenvoudig te reinigen houders leverbaar.

Een andere kostenbesparing kan verkregen worden door het beter scheiden van het medisch afval, bijvoorbeeld door de naalden uit elkaar te halen, waardoor de hoeveelheid duur medisch afval verminderd wordt.

Onze meerwaarde voor uw containerpark: maatwerk rolcontainers

ziekenhuiscontainers-treinDe UN gekeurde 4-wiel containers van Engels kunnen standaard voorzien worden van trekstangsystemen, voetpedaaldekselopeners, heftruckopnames en nog veel en veel meer.

Hieronder tonen we u onze oplossingen voor veilig opslag en vervoer van medisch en klinisch afval

Ziekenhuisdozen

Ziekenhuisdozen, UN gekeurd tot een inhoud van 25 kilo voor afvalstoffen, welke onder UN3291 gedefinieerd zijn.

Naar producten

Naaldenbekers

Gefabriceerd, gecertificeerd en getest volgens BS7320:1990, NFX 30-500, UN gekeurd voor vervoer van klinisch afval UN3291 volgens de laatste ADR/RID/IMDG specificaties.

Naar producten

Ziekenhuisvaten

De ziekenhuisafvalvaatjes sluiten hermetisch af door middel van de kitrand in de deksels, ze zijn eenvoudig te tillen en voorzien van een unieke barcode.

Naar producten

Ziekenhuiscontainers

De ziekenhuiscontainers zijn UN getest en goedgekeurd voor vervoer van ziekenhuisafval als combinatieverpakking samen met onze sterke, herkenbare afvalzakken.

Naar producten
Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.