This website requires cookies to provide all of its features. By using our website, you agree to our use of cookies - Learn more - Hide this message

Bakken en interieurs uit kunststof plaatmateriaal

Kunststof plaatmateriaal kun je net zo vormen als golfkarton. Op deze manier kun je dozen of vakverdelingen maken die extreem licht zijn en veel sterker dan karton. Kunststof plaatmateriaal wordt geproduceerd in diverse diktes en kleur naar keuze. De twee meest gebruikte kunststof plaatmaterialen zijn kanaalplaat en Aircell plaatmateriaal. 

Polypropyleen kanaalplaat

Uit kunststof kanaalplaat kunnen enkel- of dubbelwandige bakken worden gevouwen, vergelijkbaar met dozen van karton, maar dan veel sterker en duurzamer. In de maat die u wenst, enkel tegen stanskosten. Afhankelijk van de toepassing wordt de keuze van het materiaal bepaald. Er is diversiteit aan diktes en soortelijk gewicht.

Polypropyleen kanaalplaat is vanwege zijn lage gewicht en grote stijfheid perfect geschikt voor productdragers en vakverdelingen. Het materiaal kan worden gefreesd en in grotere series gestanst.

Kanaalplaat is ook geschikt voor de fabricage van grote bakken

De Europese regelgeving werkt naar een maximaal regelmatig te tillen gewicht van 12 kilo toe. Een bak van bijvoorbeeld 600 x 400 x 100 mm maken we al vanaf 600 gram, 1000 gram lichter dan een standaard spuitgegoten transportkrat van dezelfde afmetingen.

Met behulp van hoekstukken en profielen vervaardigen we grote, sterke en gemakkelijk stapelbare transportbakken op maat. Met naar keuze open of gesloten handgrepen. Standaard opties zijn: etikethouders en bedrukking.

Afwijkende maat bak nodig? Dan kan kanaalplaat ook de oplossing zijn.

Een ander mooi voorbeeld met kanaalplaat zijn onze verzendeenheden. De inzameling van alle Franse TL-buizen verloopt al enkele jaren in onze pallets met opvouwbare wanden van kanaalplaat. 

Aircell plaatmateriaal

Aircell plaatmateriaal is veel zwaarder belastbaar dan kanaalplaat, door de interne honingraat constructie. Buigen gaat alleen met speciale machines. De grote stijfheid maakt dit materiaal bij uitstek geschikt voor de constructie van opzetwanden op pallets. Bij een dikte van 15 mm zijn zulke wanden belastbaar tot wel 2 ton.

Aircell plaat is stijf genoeg om ook opzetwanden met open voorzijden te construeren. Waardoor producten in speciale maatwerk pockets geschoven kunnen worden. Deze pockets kunnen zowel van textiel als aircell plaatmateriaal gemaakt worden. Aircell plaat leent zich uitstekend voor de vervaardiging van verpakkingen in kleine series. Werk wat wij graag op onze eigen assemblage- afdeling uitvoeren.

flight casefrontloaderaircell palletbox

Copyright © 2022 Engels. All rights reserved.