This website requires cookies to provide all of its features. By using our website, you agree to our use of cookies - Learn more - Hide this message

Defensie

De belangrijkste activiteit naast de operationele taken binnen defensie bestaat uit logistiek. De uitvoering van taken vindt zelden plaats waar personeel en middelen al aanwezig zijn. Alles wat voor een actie noodzakelijk is, van munitie tot aan verbandmiddelen, staat opgeslagen en wordt vervoerd naar de plaats van inzet.


Bakken met sjorbanden

verpakkingen-defensieAl sinds 1983 levert Engels transportbakken aan het Nederlandse leger. Het is destijds begonnen met transportbakken met schuimrubber bodems. Engels heeft samen met het Nederlandse leger sjorbanden ontworpen in deze bakken om ervoor te zorgen dat reserveonderdelen veilig en schadevrij kunnen worden getransporteerd. Verder zijn er op deze manier geen losse vulmiddelen nodig, zoals snippers, waardoor er bij het uitpakken geen zwerfafval kan ontstaan. Afval achter laten kan natuurlijk niet, wanneer men ergens op locatie, bijvoorbeeld in het veld of in een woestijn, een reparatie dient uit te voeren.

Deze verpakkingen werden gebruikt als Direct Ruil Systeem (DMS), waardoor dezelfde verpakking eenvoudig kan worden hergebruikt om het kapotte onderdeel terug te transporteren, op dezelfde wijze als het nieuwe deel werd aangeleverd.

Voor dit soort verpakkingen heeft Engels Nato Stock Numbers (NSN) gekregen, zodat overal in de wereld ieder Nato onderdeel de juiste verpakkingen kan terugvinden en bestellen.

Verbandbakken

Voor het vervoer en opslag van deze verbandmiddelen, pijnstillers, scharen en andere medische apparatuur en middelen worden onze Rako kisten gebruikt. Deze kisten zijn oersterk, kunnen tegen een stootje en zijn beschikbaar in legergroen. De kisten kunnen goed worden afgesloten met een spatwaterdicht deksel en indien gewenst kan de kist verzegeld worden.

Ook hebben we eerstelijns verbandkisten geleverd met schuiflades. Deze kisten zijn geschikt voor verschillende type verbanden en kunnen bovendien gebruikt worden om op te zitten. De verbandkisten zijn geleverd aan de luchtmacht en de luchtmobiele brigade.

De kisten hebben:

  • Lades, zodat je overal snel bij kunt, met flexibele vakverdeling om overzicht te behouden
  • Sleutel voor de frontklep, vanwege de aanwezige medicamenten
  • Een druipwaterdicht deksel
  • Grepen om door 2 man gedragen te worden

Verzendeenheden

Wanneer vervoer door de lucht plaatsvindt, is gewicht extra belangrijk. Deze meermalig bruikbare verpakking van 1200x1000 mm leverden we aan defensie Nederland in drie hoogtes voor het terughalen van materiaal dat uitgezonden is. Eerder door ons geleverde niet opvouwbare bakken bleken voor luchttransport te zwaar. De pallets en deksels nesten in elkaar en de opzetranden worden in de resterende palletbox verpakt. (vier opgevouwen verpakkingen nemen de plaats in van één gevulde).

Missies Afghanistan en Mali

Bij buitenlandse missies vindt een groot deel van het transport van de goederen door de lucht plaats. Daarbij is het van groot belang dat het gewicht van de lading zo laag mogelijk blijft en zo min mogelijk ruimte inneemt.

Lees verder

Verbandbakken

De kisten kunnen goed worden afgesloten met een druip- en spatwaterdicht deksel en, indien gewenst, kan de kist verzegeld worden. Deze verbandkisten zijn geleverd aan de luchtmacht en de luchtmobiele brigade.

Naar producten

Rako bakken met sjorbanden

Voor dit soort verpakkingen heeft Engels Nato Stock Numbers (NSN) gekregen, zodat overal in de wereld ieder Nato onderdeel de juiste verpakkingen kan terugvinden en bestellen.

Naar producten

Specials

Bovenstaande kunststof bak, voorzien van een uitneembare wand, lades en handgrepen is slecht één voorbeeld van de vele maatwerk bakken die we aan defensie leveren. Kijk voor meer voorbeelden in onze documentatie.

Download brochure

Verhuizing Nederlandse leger met Engels opvouwbare palletboxen

Engels heeft de tender, die uitgeschreven was voor het verpakkingsmateriaal voor de verhuizing van het Nederlandse leger vanuit Uruzgan, weten te verwerven.

Lees meer
Copyright © 2022 Engels. All rights reserved.