This website requires cookies to provide all of its features. By using our website, you agree to our use of cookies - Learn more - Hide this message

Historie

Geschiedenis Engels Groep, Norah Plastics en Engels Logistics NV


In juli 2011 kocht de Engels groep het bedrijf Norah Plastics NV uit Herentals, al 35 jaar specialist in plastic bakken en pallets. Wegens gebrek aan opvolging hebben de voormalig eigenaars, de familie Van den Eynde, een passende overnamekandidaat gezocht en gevonden in Engels.

Per 1 januari 2012 fuseerde Norah Plastics NV met Engels Logistics NV. Fiscaal juridisch is Norah nu een afdeling van onze Belgische operatie. Hierbij vielen geen ontslagen, de synergie tussen beide bedrijven bracht een meerwaarde.

In september 2012 verhuisde Engels in België naar een nieuwe locatie in Paal-Beringen aan de autostrada. We hebben nu 10.000 m2 opslagruimte alleen al in België en een gebundelde expertise op het gebied van bakken, kratten en pallets voor logistieke en food-handling toepassingen. Daarnaast leveren we een compleet pakket containers, staal en plastic, voor afvalinzameling en afvalscheiding, grotendeels geproduceerd binnen de eigen groep. Metalen accessoires zoals scharnieren, heftruckopnames, sloten en productdragers  komen nu uit eigen productie binnen de Engels groep. Engels Logistics NV is marktleider in België met een omzet van € 9.800.000 (stand 2011).

Wij in België steunen niet alleen op de meer dan 50 jaar ervaring van onze groep, maar ook op uitgebreide eigen expertise op het gebied van leveringen aan de automotive industrie; binnen de groep zijn we op logistiek toelevergebied de specialist in productdragers en meermalige verpakkingen. Ook op milieugebied slaan we onze vleugels uit; we gaven dit deel van ons programma extra aandacht om minder afhankelijk van economische groei te worden. De klandizie van gemeentes als Brussel, Hasselt, Middelkerke, Mechelen en Brasschaat toont ons succes, o.a. op het gebied van composters en (ondergrondse) afvalbakken.

Wat eraan vooraf ging:

Ons bedrijf werd in Tilburg opgericht in 1955 door Jan Engels. Engels leverde machines en onderdelen voor de textielindustrie. Maar daarnaast ook stellingen en bakken, bakwagens en spinkannen uit fiber, een materiaal dat als voorloper van kunststof kan worden gezien.

In 1970 verwierf Engels het importeurschap van Utz in Nederland en België.

In 1985 nam een tweede generatie het stokje over en bestond het programma alleen nog maar uit stalen rekken en kunststof bakken. In 1990 volgde verhuizing naar Son, in 2000 verhuisde Engels Logistiek BV naar haar huidige locatie op Industrieterrein Kapelbeemd in Acht aan de randweg van Eindhoven.

De zich uitbreidende Europese Unie en de invoering van de Euro leidde tot een strategie van internationalisatie:

In 1997 trokken wij in ons, op de groei gebouwde pand, in Zonhoven. Engels Logistics NV groeide sindsdien uit tot dé automotive- en meermalige verpakkingenspecialist binnen Engels. In Zonhoven stockeerden we ook een deel van de groepsvoorraad, met name klantspecifieke producten.

In Frankrijk werd in de regio Lille op 1-1-2005 Engels Manutention & Environnement sarl gestart en in Lissabon (Portugal) op 1-7-2006 Engels Logística e Ambiente LDA.

Per oktober 2008 werd HLC Milieuservice BV via een overname deel van de Engels groep, en zette haar activiteiten onder de naam Engels HLC BV voort. De synergie was groot: Engels leverde MGB’s in staal of in 5 kleuren kunststof uit voorraad, HLC droeg een callcenter, chips, stickers en containermanagement software bij. Engels maakt(e) ondergrondse afvalcontainers, HLC voegde kaartlezers, beheersoftware en een bijpassende website toe.

Sinds 2009 bedienen wij onze Duitstalige klanten vanuit Selmsdorf bij Lübeck via Engels Behältertechnik GmbH, speciaal opgericht om onze ondergrondse afvalcontainers, ondergrondse perscontainers en metalen accessoires uit ons leveringsprogramma te produceren.

Per 1-1-2013 ging Engels HLC BV op in Engels Logistiek BV door een overdracht van aandelen.

In juli 2013 werd in Nederland de Engels Group NV opgericht, gevestigd in het pand in Eindhoven. De Engels Group NV geeft leiding aan de vestigingen in de verschillende landen.

In september 2013 verhuisde onze Franse vestiging naar een groter pand met een eigen magazijn in Leers.

Per 1-1-2014 realiseert onze groep in 5 landen met 93 mensen € 30.800.000 omzet met als slogan "in dienst van logistiek en een beter milieu".

Copyright © 2022 Engels. All rights reserved.