This website requires cookies to provide all of its features. By using our website, you agree to our use of cookies - Learn more - Hide this message

Kunststof lassen

Een derde van door ons geleverde verpakkingen bestaat uit in opdracht van de klant ontworpen, geproduceerd en samengesteld maatwerk. Vaak ligt de oplossing in het aanpassen van het bestaande, in plaats van het investeren in het nieuwe. Voorbeeld: we hebben de bak wel, maar dan net iets te kort, of niet dicht genoeg. Dan passen we ons product toch aan!


Wij beschikken zelf over de productiefaciliteiten, materialen en middelen om al bij afname van enkele eenheden maatwerk te leveren, zelfs per stuk, maar ook voor grote serieproducties. Onze assemblage afdeling heeft ruime expertise op het gebied van frezen, zagen, lassen, lijmen en nieten van diverse soorten kunststof. Op deze manier liggen alle afmetingen van maten bakken, palletboxen en pallets binnen ons bereik. We lassen kunststof op de volgende methodes:

  1. Lassen met een föhn, precies vakwerk. De kunststof draad wordt in de las gesmolten
  2. Lassen met een extruder. Kunststof wordt in de naad geëxtrudeerd, de omgeving wordt verhit
  3. Spiegellassen: de delen worden tegen een hete plaat gedrukt en daarna tegen elkaar. De las is sterker dan het kunststof er omheen

draadlassenlassen-lekbak spiegellasmachine

Kunststof lassen van bak tot palletbox tot geheel uniek product

Spuitgietmallen voor palletboxen kosten vaak meer dan één miljoen Euro. Daarom zijn afwijkende hoogtes, lengtes en inwerpopeningen niet realiseerbaar in series die dit soort investeringen kunnen dragen. Zagen en lassen is dan meestal de beste oplossing, zoals we voor Nedtrain en Scania deden.

De spiegellasmachine, in combinatie met de grootste lintzaagmachine van Nederland, stellen Engels in staat producten te lassen variërend van een plat deksel tot de grootste maat bak. Handmatig lassen leidt dikwijls tot afwijkingen tussen de producten onderling. Het produceren met de spiegellasmachine levert echter identieke bakken op. De spiegellasmachine onthoudt de afstelling voor elk product. Het gebruik van mallen voor de positionering garandeert de reproduceerbaarheid.

Producten geheel gelast uit  kunststof plaatmateriaal

Onze montage-afdeling kan voor u ook een klantspecifieke bakken maken. HIeronder vindt u enkele voorbeelden. Benieuwd wat de mogelijkheden voor u kunnen zijn? Neem dan contact op met onze verkoop.

Kunststof vloeistof tank met schroefdeksel-opening

Kunststof vat waar meerdere tonnen van het product in kunnen worden opgeslagen. geschikt voor in de aanhanger.

Case: De Ontmosser Bvba

JIS kasten uit gelast plaatmateriaal voor Nedtrain

NedTrain, onderdeel van de NS, heeft voor haar onderhoudswerkplaats in Maastricht 12 speciale JIS-karren in gebruik genomen

Nieuwsbericht: JIS kasten

Brochure: Productietechnieken

Download hier de brochure: Productietechnieken.

Download brochure

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen of wilt u onderzoeken wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Neem dan contact met ons op.

Contact
Copyright © 2022 Engels. All rights reserved.