This website requires cookies to provide all of its features. By using our website, you agree to our use of cookies - Learn more - Hide this message

Polyestervormen

Polyestervormen is een productietechniek om uit kunststofhars een nieuw product te maken. In combinatie met glasvezel wordt een hard en sterk, maar toch relatief licht product verkregen.


Bij de productie worden hars en glasvezel matten in een bestaande vorm aangebracht, laag voor laag. De hars zorgt voor de hardheid en de verbinding tussen de glasvezel matten en deze laatste geven het product sterkte en taaiheid.

Polyester is geen plastic, maar een hars die keihard wordt door een chemisch proces. Polyester kan niet smelten, is ongevoelig voor oplosmiddelen en is ook eenvoudig onbrandbaar te maken. Vaak worden glasvezelmatten gebruikt als vulling en voor extra stevigheid. Als de polyesterhars wordt aangebracht op een mal, dan ontstaat een gladde binnenkant, als de hars wordt aangebracht in een mal, dan krijg je een gladde buitenkant.

Mallen zijn eenvoudig te maken: vaak zijn ze een extra dikke polyester “afdruk” van een houten prototype. In geval van enkele stuks wordt hout bekleed met glasvezelmatten en polyester. Een zuur en oliebestendig, waterdicht en vrijwel onbrandbaar eindproduct is het resultaat.

Copyright © 2022 Engels. All rights reserved.